Zeefdruk
Bij zeefdruk wordt de verf rechtstreeks, kleur per kleur, direct op het textiel gerakeld. Dit gebeurt met een speciaal ontworpen machine die tot 4 kleuren kan verwerken. Voor elke kleur van het logo wordt een zeefdruksjabloon, een flinterdunne film behandeld met lichtgevoelige chemicaliën, gemaakt die bevestigd wordt in een raam aan de zeefdrukmachine. De inkt wordt door een rakel door deze doorlatende plekken van de film geduwd. Na het drukken van een kleur wordt de verf gedroogd, om de inkt te fixeren en wasvastheid te verzekeren, waarna de volgende kleur kan aangebracht worden. Artikelen zoals sportkleding of extra kleine oplagen die machinaal niet bedrukt kunnen worden, worden manueel verwerkt.
Transferdruk/DTF
Bij deze druktechniek wordt eerst de gewenst opdruk geprint op een drager. Een weinig lijm wordt aan de textielinkten toegevoegd om een stevige en duurzame opdruk te bekomen. Daarna wordt deze op het textiel aangebracht met behulp van een pneumatische pers om een optimale druk te bekomen.
Transfers: Flex & Flock
Het verschil tussen flex en flock is de textuur van de opdruk: flex is een gladde, flexibele folie; bij flock is de opdruk ‘licht behaard’.
Bij deze druktechniek wordt, met behulp van een digitale cutter, uit een vel vinyl de gewenste afbeelding/opdruk uitgesneden. Door middel van een warmtepers wordt deze uitgesneden vorm op het textiel aangebracht.
Nadeel bij deze techniek is dat zeer fijne details niet door de snijplotter kunnen worden uitgesneden. Ook voor het bedrukken van meerdere kleuren is deze techniek niet geschikt.
Borduring
Borduren is het meest kwalitatief druktechniek die er is, Hier heb je wel steeds de aanmaak van het programma en kan je achteraf ook per stuk gaan bijbestellen.